Advocaat: 'Als ze niet presteren dan gaan ze eruit, dat moeten ze wel weten'

Advocaat: 'Als ze niet presteren dan gaan ze eruit, dat moeten ze wel weten'

31-05-2016 12:36
12

Met Dick Advocaat als kersverse kracht in de trainersstaf van Oranje hoopt het Nederlands elftal het WK van 2018 wél te bereiken. Advocaat is blij dat hij een steentje bij mag dragen.

In aanloop naar het EK van 2004 zat Advocaat (toen als bondscoach) in een vergelijkbare situatie als nu. Toen liep Oranje onder Louis van Gaal het WK van 2002 mis en had Advocaat de taak datzelfde elftal naar het EK van 2004 te loodsen. "Er is net als toen veel pessimisme over Oranje. Dat moet weg", zegt Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"In 2002 schreef ook iedereen dat de meeste betrokkenen weg moesten. En de spelers waren allemaal te oud", aldus de Kleine Generaal. Onder Advocaat kwalificeerde Oranje zich desalniettemin voor het eindtoernooi in 2004, iets wat volgens hem ook moet lukken voor het WK in Rusland dat over twee jaar gehouden wordt.

Advocaat heeft veel vertrouwen in de huidige groep. "Het is in zijn algemeenheid heus wel een gretige groep", oordeelt Advocaat, die naar eigen zeggen al goed op kan schieten met de relatief jonge spelersgroep. "Er zitten een paar lachebekken in, een paar aparte vogels. Dat vind ik wel leuk. Het is altijd een beetje een spel dat je speelt. Je moet ze zover krijgen dat ze graag willen. En als ze niet presteren, gaan ze er uit. Dat moeten ze wel weten."