Update: 'Ook Aston Villa en Reading melden zich in Almelo voor aanvaller'

Update: 'Ook Aston Villa en Reading melden zich in Almelo voor aanvaller'

31-05-2016 17:24
33

Heracles Almelo heeft Wout Weghorst toestemming gegeven om met AZ te onderhandelen over een contract. Voetbal International meldt dat dinsdagmiddag. De Alkmaarders lijken serieus rekening te houden met een vertrek van Vincent Janssen. 

Weghorst (23) maakte afgelopen seizoen twaalf doelpunten namens play-offwinnaar Heracles. De lange spits wil deze zomer graag verkassen en mogelijk vervolgt hij zijn loopbaan dus in Alkmaar. De verbintenis van de targetman loopt nog één jaar door. Afgelopen winterstop was Weghorst al dichtbij een vertrek. Cardiff City wilde hem naar Wales halen, maar Weghorst zelf trok uiteindelijk de stekker uit die deal. 

De interesse van nummer vier AZ houdt waarschijnlijk verband met de situatie van Janssen. De Eredivisie-topscorer heeft zich in de kijker gespeeld bij tal van clubs uit Engeland en Italië. Afgelopen vrijdag zou Tottenham Hotspurs-manager Mauricio Pochettino in Dublin hoogstpersoonlijk op de tribune hebben gezeten om Janssen (21) te scouten

Update 17.24 uur: Naast AZ hebben ook Championship-clubs Reading en Aston Villa concrete interesse in Weghorst. Voetbal Inside meldt dat. De zaakwaarnemer van de Heracles-spits ontkent overigens dat er reeds gesproken is met AZ. Ook Max Huiberts, directeur voetbalzaken in Alkmaar, vertelt dat AZ en de spits (nog) niet om de tafel zitten met elkaar.