Hodgson hakt knoop door en selecteert Manchester United-sensatie voor EK

Hodgson hakt knoop door en selecteert Manchester United-sensatie voor EK

31-05-2016 15:05
9

Marcus Rashford gaat met Engeland naar het EK. Bondscoach Roy Hodgson heeft dinsdagmiddag bekend gemaakt dat de achttienjarige spits van Manchester United is opgenomen in de definitieve selectie van The Three Lions. 

Voor Danny Drinkwater en Andros Townsend had Hodgson slecht nieuws in petto. De middenvelder van Leicester City en de vleugelaanvaller van Newcastle United behoren niet tot de 23 spelers die met Engeland afreizen naar Frankrijk. 

Rashford beleefde in 2016 zijn doorbraak bij United. Louis van Gaal liet de tiener debuteren op het hoogste niveau - en met veel succes. Rashford scoorde aan de lopende band en verdiende daarmee ook een oproep voor de nationale ploeg. Afgelopen week was de jonge spits tijdens zijn debuut binnen drie minuten trefzeker tegen Australië.

Ook Daniel Sturridge behoort tot de definitieve selectie van Engeland. De spits van Liverpool kampte dit seizoen met de nodige blessures, maar Hodgson gunt de linkspoot de kans om zich tijdens het EK te bewijzen. Het eindtoernooi begint op 10 juni.