'Het probleem van Blind is dat hij goed is in alles, maar in niks een specialist'

'Het probleem van Blind is dat hij goed is in alles, maar in niks een specialist'

31-05-2016 15:30
7

Het ontslag van Louis van Gaal bij Manchester United heeft mogelijk ook consequenties voor Daley Blind. De verdediger annex middenvelder werd door Van Gaal gekocht van Ajax en werkte zich op tot een vaste waarde. Het is echter de vraag of hij ook een vaste pion wordt onder de nieuwe José Mourinho.

Een meerderheid van de lezers van VoetbalPrimeur (54%) vindt dat Blind voor zijn kans moet blijven gaan bij United. In totaal werd er al ruim 3000 keer gestemd op de betreffende poll.

VP-gebruiker 'Foebele' stelt dat er 'niks mis is' met een vertrek van Blind: 'Hij heeft zichzelf prima laten zien bij United en zal ongetwijfeld een leuke club kunnen vinden deze zomer. Wellicht is Liverpool van Klopp wat voor hem, die wil toch zijn verzorgde voetbal erin brengen.'

Vijf opties en Mourinho
We zetten vijf clubs op een rij die een optie voor Blind kunnen zijn, waaronder ook Liverpool. Van de ruim 2000 stemmers denkt 30% dat Liverpool een mooie club voor Blind is. En liefst 28% ziet stadgenoot Everton als mooie club voor de Oranje-international.

Verder wordt ook Sevilla aangemerkt als vervolgstap, áls Blind vertrekt bij United. Daar lijkt het volgens velen wel op, omdat Mourinho nu aan het roer staat. Gebruiker 'Gu3rilla': 'Het probleem van Blind is dat hij goed is in alles, maar in niks een specialist en dat is vaak wat Mourinho wil: specialisten op hun positie.'