Opvallend verhaal over Nederlandse Swansea-aanwinst: 'Niet goed genoeg'

Opvallend verhaal over Nederlandse Swansea-aanwinst: 'Niet goed genoeg'

31-05-2016 15:32
5

VoetbalPrimeur wist vorige week te melden dat Tom Plezier komend seizoen aan de slag gaat bij Swansea City. Opvallend genoeg kreeg de negentienjarige verdediger eerder dit jaar te horen dat hij moest vertrekken bij Brabant United, de gezamenlijke jeugdopleiding van RKC Waalwijk en FC Den Bosch. 

RKC-directeur Remco Oversier noemt het niettemin 'niet verbazend' dat de vleugelverdediger nu een contract heeft verdiend in Wales. "Op basis van zijn snelheid en actie kan hij positief opvallen als hij bij een club op proefstage gaat. Ik ken hem niet zo goed, maar Plezier is uitvoerig door mensen van RKC en FC Den Bosch bekeken. Met Arnold Scholten, het hoofd van de opleiding, is geregeld overleg geweest. Hij is niet goed genoeg bevonden", aldus Oversier in gesprek met het Brabants Dagblad. 

Volgens het medium ontvangt zowel RKC als FC Den Bosch een vergoedingssom van 5000 euro, die één jaar deel uitmaakte van Brabant United. Als Plezier uiteindelijk in de Premier League debuteert namens Swansea, dan incasseren RKC, Den Bosch en Brabant United gezamenlijk nog eens 25.000 euro.