Perez 'beste analist' van Nederland: Hij voegt echt iets toe aan een wedstrijd

Perez 'beste analist' van Nederland: "Hij voegt echt iets toe aan een wedstrijd"

31-05-2016 17:51
14

De VARA Gids maakte deze week een inventarisatie: wie is eigenlijk de beste voetbalanalyticus van Nederland? Veel journalisten zijn het er wel over eens: Kenneth Perez (FOX) is momenteel de beste in zijn soort. 

"Hij kan in weinig woorden veel zeggen, weet waarover hij praat, is kritisch en zorgt soms ook voor spannende televisie wanneer hij vindt dat de presentator een domme vraag stelt", legt Dennis van Bergen (Voetbal International) uit aan het weekblad. 

Anton Lippold is het met zijn collega eens. "Hij straalt uit dat hij het liefst het hele voetbalweekend alleen aan het woord zou komen. Mijn zegen heeft-ie. Hij is met afstand de beste voetbalanalist op de Nederlandse televisie. Hij voegt echt iets toe aan een wedstrijd, zonder in clichés te vervallen – iets waar een aantal van zijn collega’s zich wel aan bezondigt."

"Hij kan spelmomenten bovendien helder uitleggen aan de kijkers en durft zaken die niet goed gaan ook echt te benoemen. Zijn voordeel is dat hij onafhankelijk is, en geen dubbele agenda heeft. In het analistengilde zit een aantal werkloze trainers dat graag weer een club wil. Kenneth Pérez heeft daar geen last van en kan daarom vrijuit praten", besluit Lippold.