Grote onzekerheid bij Vitesse: 'Goede technische staf, goede selectie'

Grote onzekerheid bij Vitesse: 'Goede technische staf, goede selectie'

31-05-2016 18:24
7

Vitesse heeft geen haast in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer. Rob Maas deed drie weken geleden, na de laatste speelronde van het Eredivisie-seizoen, afstand van zijn positie.

Maas verving in de winterstop de naar Maccabi Tel Aviv vertrokken Peter Bosz (inmiddels Ajax), maar kreeg Vitesse niet aan de gang. Dat kostte hem de kop. Ruim drie weken na het ontslag hebben de Arnhemmers nog altijd geen nieuwe hoofdtrainer gevonden.

Wedden

Meer odds

"Wij nemen zorgvuldig de tijd om tot de juiste beslissingen te komen voor Vitesse", antwoordt algemeen directeur Joost de Wit (foto) in de Gelderlander. "Het is een proces waarin de directie samen met de raad van commissarissen en de grootaandeelhouder optrekt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat bij aanvang van het nieuwe seizoen een goede technische staf en een goede selectie op het veld staan."

Feit is wel dat Vitesse dringend behoefte zal hebben aan een nieuwe trainer. De samenstelling van de selectie voor volgend seizoen, het opstellen van trainingsschema's en het overtuigen van eventuele Chelsea-huurlingen wordt lastig zonder technische staf.