Blind noemt Oranje-duo uitzondering: 'Niet het besef wat topvoetbal inhoudt'

Blind noemt Oranje-duo uitzondering: 'Niet het besef wat topvoetbal inhoudt'

31-05-2016 18:35
21

Danny Blind maakt zich zorgen over de manier waarop sommige Oranje-internationals omspringen met hun kwaliteiten. De bondscoach denkt dat veel spelers er meer uit kunnen halen.

Blind hamert er tijdens het oefendrieluik van het Nederlands elftal tegen Ierland, Polen en Oostenrijk op dat het trainingskamp zéér belangrijk is voor de start van de WK-kwalificatie in september. "Wij hebben nu niet de luxe die we bijvoorbeeld in 1998 of in 2010 hadden toen er misschien wel twaalf Nederlanders in de absolute top van Europa speelden", opent Blind in gesprek met de NOS.

Wedden

Meer odds

Kevin Strootman en de geblesseerde Arjen Robben behoren volgens de Oranje-bondscoach tot de topcategorie. "Dat zijn jongens die veel van zichzelf en van de groep eisen. Daarmee zijn zij een voorbeeld voor de rest, want wij hebben veel jonge spelers die heus wel heel graag willen, maar die nog niet altijd het besef hebben wat topvoetbal inhoudt. En dat is nou juist bepalend voor de mate van succes."

Blind hoopt dat het woensdag tegen Polen beter gaat dan afgelopen vrijdag in Ierland. "Ik ga ervan uit dat iedereen wel weet waar het omgaat en dat ze heel graag willen winnen, maar er is nog een verschil tussen dat zeggen en het ook echt doen. Hopelijk lukt dat woensdag wel tegen Polen. Dit zijn toch de wedstrijden waarin de spelers zich moeten tonen en ons overtuigen dat ze er in augustus weer bij moeten zijn als we weer bij elkaar komen."