'Real Madrid legt tevergeefs bod van 50 miljoen neer bij Bayern München'

'Real Madrid legt tevergeefs bod van 50 miljoen neer bij Bayern München'

31-05-2016 19:26
8

David Alaba kan zich opmaken voor een onrustige transferzomer. Al vóór de start van het EK in Frankrijk maakt Real Madrid werk van de alleskunner van Bayern München.

Real Madrid wil zoals elke zomer een grote naam binnenhalen en in dat kader heeft de Champions League-winnaar zijn zinnen gezet op Alaba. De Oostenrijkse linksback, die ook als centrale verdediger en op het middenveld uit de voeten kan, staat bovenaan het Madrileense verlanglijstje.

Sterker nog, Real heeft volgens AS al een eerste bod uitgebracht. Bayern München zou echter niet akkoord zijn gegaan met de geboden vijftig miljoen euro voor Alaba, die nog altijd maar 23 jaar oud is. Bayern eist minimaal tachtig miljoen euro voor de sterspeler.

Alaba ligt tot medio 2021 vast in München, waardoor de Duitse recordkampioen in principe kan vragen wat het wil. Real Madrid laat zich op zijn beurt niet afschrikken door het afgewezen bod en is van plan om nog vóór de start van het EK een nieuwe poging te doen. Alaba moet in Estadio Santiago Bernabeu de concurrentiestrijd aangaan met Marcelo.