Update: Ten Cate gaat nog even door: 'Dat is uiteraard belangrijk voor de club'

Update: Ten Cate gaat nog even door: 'Dat is uiteraard belangrijk voor de club'

01-06-2016 20:38
2

Henk ten Cate wordt niet de nieuwe trainer van Vitesse. De 61-jarige oefenmeester traint sinds december afgelopen jaar Al Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten en lijkt dit ook komend seizoen te doen.

Volgens The National zijn club en trainer het namelijk eens geworden over een contract voor een extra jaar. Ten Cate nam Al Jazira over toen de club twaalfde stond in de competitie, met een uiteindelijke zevende plek heeft de voormalig trainer van onder meer Ajax het naar behoren gedaan. Afgelopen week werd met de President Cup zelfs een prijs gewonnen.

Het nieuws uit het Midden-Oosten betekent slecht nieuws voor Vitesse. De Arnhemmers zijn sinds het vertrek van Rob Maas op zoek naar een nieuwe trainer. Ten Cate zou één van de namen op het lijstje zijn, maar kan dus definitief worden weggestreept. De Arnhemmers hebben geen haast in de zoektocht naar een nieuwe trainer.

Update 1-6-2016: Ten Cate gaat definitief nog een jaar door in de Verenigde Arabische Emiraten. De 61-jarige coach ziet nog voldoende perspectief en uitdaging bij de club. "Door de winst spelen we volgend seizoen in de groepsfase van de Aziatische Champions League", zegt Ten Cate tegen het Algemeen Dagblad. "Dat is uiteraard heel belangrijk voor de club. Ik heb het in die vijf maanden enorm naar mijn zin gehad en teken ook graag nog een seizoen bij."