'Blind hoeft niet te wanhopen na slecht nieuws: FC Barcelona in de markt'

'Blind hoeft niet te wanhopen na slecht nieuws: FC Barcelona in de markt'

01-06-2016 07:12
45

Daley Blind mag zich in de belangstelling verheugen van FC Barcelona. De Catalanen hopen te profiteren van de situatie van de oud-Ajacied bij Manchester United, waar hij niet voor lijkt te komen in de plannen van de nieuwe trainer José Mourinho.

Met dat nieuws pakt de Catalaanse krant Sport woensdag uit op de voorpagina. De vraagprijs voor Blind ligt rond de achttien miljoen euro. Barcelona is gecharmeerd van de veelzijdigheid van de Oranje-international, die als middenvelder, linksback en centrale verdediger uit de voeten kan. Dinsdag werd duidelijk dat er voor Blind mogelijk geen toekomst is op Old Trafford.

Barcelona lijkt op zijn beurt de defensie deze zomer een facelift te willen geven. Thomas Vermaelen, Marc Bartra, Adriano en miskopen Douglas en Aleix Vidal zouden allemaal mogen vertrekken. Daarnaast lijkt Dani Alves op weg naar Juventus, terwijl ook teamgenoot Javier Mascherano op de radar is verschenen van de Italiaanse kampioen.

Blind werd twee jaar geleden door de inmiddels ontslagen Louis van Gaal naar Manchester United gehaald. Afgelopen seizoen kwam hij tot 35 Premier League-duels, die hij allen in de basis begon. De 26-jarige linkspoot komt woensdagavond niet in actie voor het Nederlands elftal in de oefeninterland tegen Polen. Hij kampt met een kuitblessure.