Update: 'Tweede keus' van Oranje bevestigt: Er is inderdaad een gesprek geweest

Update: 'Tweede keus' van Oranje bevestigt: "Er is inderdaad een gesprek geweest"

01-06-2016 18:10
16

Dick Advocaat was zeker niet de enige optie om als assistent aan de slag te gaan bij het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind polste ook René Meulensteen om de vertrekkende Ruud van Nistelrooy op te volgen.

Dat meldt Voetbal International. Hoewel Advocaat qua karakter en werkwijze niet te vergelijken is met Van Nistelrooy, liet Blind doorschemeren dat de keuze voor de Kleine Generaal weloverwogen was. De bondscoach gaf aan dat de optie Advocaat uit zijn eigen koker kwam. Die uitleg zorgde voor verbazing bij Meulensteen, die in Manchester bezoek had gehad van de keuzeheer.

Meulensteen kreeg te horen dat hij de juiste man voor de baan was, omdat hij als ervaren oefenmeester de trainingen van Oranje kon gaan leiden, stelt VI. Dat gaf Blind naar eigen zeggen de gelegenheid om de spelers te observeren. De voormalige assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United was er desondanks van op de hoogte dat hij niet de enige gegadigde voor de functie was.

Meulensteen krijg vrij snel na het gesprek met Blind dan ook te horen dat de keuze op Advocaat was gevallen. Daarmee voorkwam de bondscoach dat zijn eigen rol een andere invulling kreeg.

Update 18.08: In gesprek met FOX Sports bevestigt Meulensteen de lezing van VI. "Er is inderdaad een gesprek geweest. Daarbij is gesproken over een rol waarbij de bondscoach zelf meer van buitenaf zijn groep kon beoordelen." Toen de keuze uiteindelijk op Advocaat viel, pleegde Blind een telefoontje naar Meulensteen. "Dat is prima en ik heb ze veel succes gewenst."