Benzema: Deschamps heeft toegegeven aan racistisch deel van Frankrijk

Benzema: "Deschamps heeft toegegeven aan racistisch deel van Frankrijk"

01-06-2016 08:45
23

Frankrijk zou Frankrijk niet zijn als er rond een eindtoernooi een keer geen relletjes zouden zijn. Dit keer is bondscoach Didier Deschamps de hoofdrolspeler. Hij wordt nu ook door Karim Benzema van racisme beticht.

De spits werd net als Hatem Ben Arfa buiten de EK-selectie van de Franse ploeg gelaten en dat had volgens de Franse voetballegende Eric Cantona alles te maken met de Noord-Afrikaanse achtergrond van het tweetal. Ook Benzema beticht Deschamps nu van racisme. "Hij heeft toegegeven aan de druk van een racistisch deel van Frankrijk", zegt de Real Madrid-spits tegen Marca.

"Hij weet ook dat de extremistische partij bij de laatste twee verkiezingen tot de tweede ronde is gekomen. Ik weet niet door wie dit besluit is genomen. Ik kon goed met Didier, de voorzitter en iedereen opschieten", aldus Benzema, die volgens Franse media buiten de selectie werd gelaten vanwege zijn vermeende rol in de afpersingszaak van Mathieu Valbuena. "Sportief gezien snap ik dit niet. Juridisch gezien ben ik niet veroordeeld. Ik ben niet schuldig en we moeten afwachten wat de rechtbank zegt. Ik wil gewoon voetballen en met mijn team spelen."