Ajax kaapt Keizer weg uit Leeuwarden: Een keuze tussen twee mooie opties

Ajax kaapt Keizer weg uit Leeuwarden: "Een keuze tussen twee mooie opties"

02-06-2016 15:11
4

Ajax en SC Cambuur maakten donderdagmiddag bekend dat Marcel Keizer komend seizoen aan het roer staat bij Jong Ajax. Ajax-directeur Edwin van der Sar is blij met de komst van de Amsterdamse Cambuur-trainer. 

"Wij denken dat Marcel Keizer de juiste man is om Jong Ajax te gaan leiden. Naast het feit dat hij in onze jeugdopleiding heeft gespeeld en betaald voetballer is geweest, is hij relatief jong maar voor zijn leeftijd wel een zeer ervaren trainer", legt Van der Sar uit op de website van Ajax

"Dat is belangrijk voor de groep talenten met wie hij Jong Ajax in de Jupiler League gaat vertegenwoordigen. Het is voor ons van belang dat de overgang van spelers in de bovenbouw naar Jong Ajax en daarna naar de A-selectie, op een goede manier verloopt. In dat proces gaat Marcel een belangrijke rol spelen."

Keizer - een volle neef van Ajax-icoon Piet Kiezer - kan niet wachten om in de Jupiler League aan de slag te gaan met zijn nieuwe ploeg. "Het werken bij een topclub en met top jeugdspelers is een geweldige uitdaging. Het was een keuze tussen twee mooie opties, want Cambuur is ook een heel mooie club. Ajax is de club waar ik ben begonnen. Het technische plaatje bij Ajax en het werken met jeugdspelers die profvoetballer in de top willen worden, is voor mij een belangrijk item geweest om voor Ajax te kiezen."