Cambuur kan na Ajax-deal voor pikante terugkeer gaan: 'Deur staat altijd open'

Cambuur kan na Ajax-deal voor pikante terugkeer gaan: 'Deur staat altijd open'

02-06-2016 17:31
17

Henk de Jong maakte afgelopen seizoen plaats bij SC Cambuur. De trainer vertrok bij de degradatiekandidaat, maar koestert geen wrok. Integendeel zelfs, De Jong ziet een terugkeer altijd zitten, ook al degradeerde de Leeuwarder club.

Een terugkeer is mogelijk aan de orde, nu Marcel Keizer overstapt naar Jong Ajax. De oefenmeester verraste zijn werkgever Cambuur daarmee. Keizer was enkele maanden geleden nog de opvolger van De Jong, die nu tegenover het Friesch Dagblad aangeeft dat hij Cambuur nog altijd een warm hart toedraagt.

"Of ze me mogen bellen? De deur staat voor Cambuur altijd open", zei De Jong tegenover het dagblad. Ard de Graaf, directeur van Cambuur, ging in op het vertrek van Keizer en de naam van De Jong. "Teleurstellend dat Keizer vertrekt, de relatie was prima. We hadden graag door gewild, maar het gaat hier maar om één woord: Ajax."

Over een mogelijke terugkeer van De Jong, die volgens De Graaf niet weg had gehoeven in februari, is het directielid nog niet heel duidelijk. "Ik sluit niets uit."