Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij SC Cambuur

Transfervrij: deze spelers zijn deze zomer op te pikken bij SC Cambuur

07-06-2016 10:30
6

Het seizoen zit erop en alle clubs hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die een aflopend contract hebben. Vandaag de beurt aan SC Cambuur. Onderstaand de transfervrije spelers van de nummer laatst in de Eredivisie, die vanaf komend seizoen veroordeeld is tot Jupiler League-voetbal.

Martijn Barto
Martijn Barto maakte in 2011 de overstap van Harkemase Boys naar Cambuur. De aanvaller kwam dit seizoen 28 keer in actie en wist vier keer het net te vinden. Het contract van Barto loopt deze maand af.

Jergé Hoefdraad
Na een goed seizoen bij Almere City FC werd Hoefdraad vorige zomer aan de selectie van Cambuur toegevoegd, maar in Friese dienst kwam de aanvaller slechts negen keer in actie. Het is dan ook geen verrassing te noemen dat zijn contract, dat deze maand afloopt, niet wordt verlengd.

Furdjel Narsingh
Furdjel Narsingh werd in 2014 overgenomen van PEC Zwolle. De vleugelaanvaller kwam dit seizoen tot 26 optredens, waarin hij één keer scoorde en vier assists leverde.

Mikhail Rosheuvel
In januari van 2015 werd Mikhael Rosheuvel overgenomen van AZ Alkmaar. De vleugelspeler van Cambuur speelde dit seizoen twintig wedstrijden, maar kwam daarin niet tot scoren.

André Krul
De doelman kwam afgelopen zomer over van het Belgische KV Turnhout, maar moest dit jaar zowel Leonard Nienhuis als Harm Zeinstra voor zich dulden. Kwam geen minuut in actie het afgelopen jaar voor de hoofdmacht.

Calvin Mac-Intosh
De verdediger schipperde dit seizoen tussen bank en basis bij Cambuur. Was als laatste man tijdens het geringe aantal wedstrijden dat hij dit seizoen speelde toch tweemaal trefzeker, maar mag desalniettemin op zoek naar een nieuwe werkgever.

Vytautas Andriuskevicius
De Litouwse verdediger was de afgelopen twee seizoenen een vaste waarde in de Cambuur-defensie, maar moet uitkijken naar een nieuwe werkgever. De Jupiler League is hoogstwaarschijnlijk onder het niveau van 'Vytas', die een stap hogerop wil maken.

Marlon Pereira
De rechtsback heeft er drie seizoen op zitten in Leeuwarden, maar vooral in het afgelopen seizoen werd er nauwelijks nog gebruik gemaakt van de diensten van Pereira: slechts vijf keer kwam hij dit jaar in actie. Het is voor de Rotterdammer te hopen dat hij bij zijn nieuwe werkgever meer speelminuten mag maken.

Berend Schootstra
De middenvelder maakte twee jaar geleden de gevoelige overstap van de sc Heerenveen-jeugd naar Cambuur. In Leeuwarden is het echter nooit tot een doorbraak gekomen voor Schootstra, waardoor Cambuur heeft besloten zijn aflopende contract niet te verlengen.

Delvechio Blackson
Verruilde het afgelopen seizoen PEC Zwolle voor de beloftenploeg van Cambuur. Tijdens deze éénjarige periode wist Blackson zich niet in de A-selectie te spelen van de Friezen, waardoor ook hij mag uitkijken naar een nieuwe club.

Rowdy van der Putten
Maakte in de zomer van 2015 de overstap van de jeugdopleiding van Feyenoord naar de beloften van Cambuur. De centrumspits speelde dit seizoen tien wedstrijden voor Jong Cambuur en scoorde vijf keer, maar kwam tot dusver nog niet in actie voor het eerste.