Update: 'Koeman zelf al akkoord, clubs moeten er nog wel uitkomen'

Update: 'Koeman zelf al akkoord, clubs moeten er nog wel uitkomen'

03-06-2016 21:05
32

Ook De Telegraaf weet het inmiddels zeker: Ronald Koeman staat voor een overstap naar Everton. De Nederlandse manager van Southampton is gevallen voor de ambitieuze plannen van de nummer elf van de Premier League. 

De verwachting is dat Koeman binnen 24 uur gepresenteerd wordt door The Toffees. Everton zal diep in de buidel moeten tasten om het contract van de voormalig trainer van Ajax, Feyenoord en PSV af te kopen. De verbintenis van Koeman in Southampton loopt nog één jaar door. Britse media melden dat Everton liefst tien miljoen euro betaalt voor de diensten van de oud-international. 

Everton, dat na een teleurstellende seizoen manager Roberto Martinez op straat zette, wil met de steenrijke eigenaar Farhad Moshiri terug naar de top. De Brits-Iraanse zakenman heeft al toegezegd dat hij deze zomer veel geld in de club gaat pompen. Koeman krijgt mogelijk de beschikking over een transferbudget van meer dan honderd miljoen euro. Donderdag werd al bekend dat Koeman en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen in onderhandeling zijn met de volksclub uit Liverpool. 

Update 21:05: Het Algemeen Dagblad meldt dat Koeman zelf al een akkoord heeft bereikt met Everton. De club uit Liverpool moet er alleen zelf nog uitkomen met Southampton, dat niet staat niet te springen om de Nederlander van de hand te doen. 

Lees ook: Koeman op weg naar Everton: tien transferopties, met vijf Nederlanders