Koeman-deal officieel: lucratieve overstap naar Everton

Koeman-deal officieel: lucratieve overstap naar Everton

14-06-2016 10:28
6

Het is officieel: Ronald Koeman is vanaf komend seizoen de nieuwe manager van Everton. De trainer komt over van Southampton en tekent voor drie seizoenen bij zijn nieuwe werkgever.

Everton betaalt naar verluidt 6,5 miljoen euro euro om de oud-coach van onder meer Feyenoord, Ajax en PSV los te weken bij Southampton. De club wil met Koeman weer aansluiting vinden bij de (sub)top in Engeland. Daarvoor zou de nieuwe manager van eigenaar Farhad Moshiri een budget van meer dan honderddertig miljoen euro krijgen voor het halen van nieuwe spelers.

Koeman is in Liverpool de opvolger van Roberto Martinez, die na een frustrerend seizoen door Everton op straat werd gezet. De club kwam niet verder dan een elfde plaats in de Premier League. Koeman werd met Southampton zesde en behaalde zo ook in zijn tweede seizoen bij The Saints Europees voetbal. Vorige maand leek hij nog dichtbij een contractverlenging bij Southampton, toen directeur Les Reed aankondigde dat de onderhandelingen met de coach in de afrondende fase waren beland. Koeman werd echter verleid door het lucratieve voorstel van Everton. 

Met Everton begint Koeman aan zijn negende klus als hoofdtrainer. Eerder had hij de leiding over Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord en natuurlijk Southampton.