Mulder met spoed naar het ziekenhuis voor Cruijff-uitzending: 'Soort morfine'

Mulder met spoed naar het ziekenhuis voor Cruijff-uitzending: 'Soort morfine'

05-06-2016 14:32
5

Jan Mulder heeft een zware periode achter de rug. De voetbalanalist liep een tia op, vlak voor een uitzending van De Wereld Draait Door. En dat gebeurde nota bene op de dag dat Johan Cruijff overleed.

"Ik voelde me warm worden in mijn hoofd. Ik wankelde, begon te transpireren. Toen begon het plafond te draaien en ging ik maar op het bankje van Matthijs van Nieuwkerk liggen. Toen begon ik ontzettend te braken en slecht te articuleren. Ik had een tia. Vervolgens werd ik razendsnel naar het VU gebracht", aldus Mulder bij De Perstribune op NPO Radio 1.

"Ik voelde me heerlijk, ik voelde me goed. Het schijnt ook zo te zijn als je verdrinkt, dat gevoel. Een soort morfine. Ik vond het helemaal niet onprettig. Ik had wel het idee: dit was het eind. Maar ik was daarmee verzoend. Ik was niet dom bang van: dit is de dood. Die angst werd verdrongen door iets moois", zijn de opvallende woorden van Mulder.

"Youp van 't Hek zei: 'Een slechte dag om dood te gaan, Jan. Alle aandacht is gericht op Johan Cruijff.' Hij had wel gelijk, maar het was juist een goede dag. Als ik thuis was geweest, was ik langzaam weggezakt", aldus Mulder, die zich gelukkig prees dat hij bij DWDD en dicht in de buurt van het ziekenhuis was.