Signaal van PEC: Niet uit het oog verliezen dat er een oud Twente bestaat

Signaal van PEC: "Niet uit het oog verliezen dat er een oud Twente bestaat"

05-06-2016 18:10
48

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, hoopt dat er snel duidelijkheid komt rond de situatie van FC Twente. De bestuurder raadt de Tukkers aan om de terugzetting naar de Jupiler League te accepteren en te stoppen met het aanvechten van de degradatie. 

"Ik denk dat er een heel goed voorstel ligt en ik hoop dat de mensen in Twente wijs genoeg zijn om dat toch te gaan accepteren", doelt Nijkamp op het verstrekken van de licentie voor de Jupiler League aan FC Twente, waardoor de club niet geheel uit het profvoetbal verdwijnt. "Dan kan iedereen door: FC Twente, De Graafschap en de hele Eredivisie, het hele voetballandschap in Nederland."

Nijkamp vindt het terugtrekken van de licentie voor de Eredivisie een gepaste straf voor FC Twente. "Ik lees overal dat je het oude FC Twente en het nieuwe FC Twente hebt. Het nieuwe Twente verdient de credits voor wat ze hebben gedaan. Maar we mogen niet uit het oog verliezen dat er ook nog een oud Twente bestaat, qua bestuurders, die dingen hebben gedaan die we allemaal weten. En daar moet je op een gegeven moment toch voor boeten", aldus Nijkamp tegen RTV ZOo.