'Toptrainer in wording' heeft wel oren naar Vitesse-baan: Interessant

'Toptrainer in wording' heeft wel oren naar Vitesse-baan: "Interessant"

06-06-2016 15:26
10

Henk Fraser staat voor een overstap naar Vitesse. De coach van ADO Den Haag laat weten dat hij een baan als trainer van de Arnhemmers wel ziet zitten.

"Vitesse is interessant en een prachtige uitdaging", stelt hij vast in gesprek met Omroep Gelderland. Fraser verblijft nu nog in Suriname voor een vakantie. Hij spreekt zich daar uit over het vertrek van zijn assistent-trainer Arno van Zwam bij ADO. Het kan een deal met Vitesse bespoedigen. "Dat irriteert mij mateloos. Die omstandigheden zouden eventueel invloed kunnen hebben."

Voor komende week staat er een gesprek gepland tussen Fraser en Vitesse. "Er zal deze week meer beweging komen. Er is inderdaad contact geweest", zegt Frasers zaakwaarnemer Hakim Slimani. "Hij is een toptrainer in wording. Ik denk dat Henk uitstekend past bij Vitesse. Het moment van instappen is goed. Hij kan goed werken met meerdere culturen en rassen en heeft bewezen jonge spelers beter te maken."

Fraser ziet Vitesse wel zitten, mede door het samenwerkingsverband met Chelesa. "Interessant en ook dat maakt Vitesse voor mij een mooie uitdaging. Ik vind Vitesse een mooie club. Maar eerst ga ik met ADO in gesprek en dan zien we wel verder", zegt hij tot slot.

Lees ook: Fraser in verband gebracht met Vitesse