'Koeman maakt na Everton-aanstelling meteen werk van Oranje-international'

'Koeman maakt na Everton-aanstelling meteen werk van Oranje-international'

06-06-2016 19:12
7

De aanstaande overstap van Ronald Koeman van Southampton naar Everton levert een hoop geruchten in Engeland. Het eerste wat de 53-jarige manager gaat doen is een Oranje-international meenemen.

Althans, dat meldt The Sun. De boulevardkrant, die nooit verlegen zit om een mooi transfergerucht, schrijft maandag dat Georginio Wijnaldum bovenaan het verlanglijstje van Koeman staat. De middenvelder, die afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde met Newcastle United, moet één van de eerste aankopen van Koeman als Everton-manager worden.

De Nederlandse manager zou een groot fan zijn van Wijnaldum, die naar verluidt vorig jaar al de samenwerking met Koeman kon aangaan. Hij verkoos Newcastle echter boven Southampton. Met de deal tussen PSV en Newcastle was twintig miljoen euro gemoeid.

De kans lijkt klein dat Wijnaldum deze zomer hetzelfde gaat opbrengen, ook al was hij in zijn debuutseizoen goed voor elf doelpunten in 38 competitiewedstrijden. De 25-jarige international, die namens Oranje scoorde in de vriendschappelijke interlands tegen Polen en Oostenrijk, staat ook in de vermeende belangstelling van AS Roma en SS Lazio.

Lees ook: VoetbalPrimeur zette Wijnaldum vorige week al op het Everton-lijstje van Koeman