'Heerenveen-verdediger kan Boilesen en Basacikoglu volgen naar Turkije'

'Heerenveen-verdediger kan Boilesen en Basacikoglu volgen naar Turkije'

08-06-2016 11:17
3

Wederom staat een speler uit de Eredivisie in belangstelling van het Turkse Trabzonspor. Na Bilal Basacikoglu (Feyenoord) en Nicolai Boilesen (Ajax) heeft de club ook interesse in sc Heerenveen-verdediger Kenneth Otigba.

NTVSpor komt met dit bericht naar buiten en het is twijfelachtig hoe betrouwbaar dit is, want het Turkse medium omschrijft Otigba als een middenvelder. Bij Heerenveen speelt hij steevast als centrale verdediger.

De 23-jarige Nigeriaanse Hongaar speelt al zijn hele voetballeven in Friesland en is regelmatig basisspeler. Hij vormde dit seizoen onder Foppe de Haan het centrale duo met Joost van Aken. De publiekslieveling van Heerenveen heeft in het Abe Lenstra stadion nog een contract voor twee jaar.

Ondertussen is Trabzonspor naar verluidt ook bezig met Boilesen en Basacikoglu. De Ajacied vertrekt transfervrij uit Amsterdam. Volgens Turkse media is Trabzonspor met de Deense linksback bezig. Tevens valt de naam van Basacikoglu, die Otigba kent vanuit zijn Heerenveen-tijd, in Turkije.