'Manchester City trekt alle registers open: 130 miljoen euro voor aanvalsduo'

'Manchester City trekt alle registers open: 130 miljoen euro voor aanvalsduo'

09-06-2016 00:15
19

Manchester City wil zich in de zomer versterken met zowel Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) als Schalke 04-wonderkind Leroy Sané. Opgeteld moeten de twee aanvallers ongeveer 130 miljoen euro kosten. 

Pep Guardiola, de nieuwe manager van City, heeft de leiding van de Premier League-grootmacht laten weten dat Aubameyang (26) en Sané (20) bovenaan zijn verlanglijst staan. De goalgetter van Dortmund werd afgelopen jaargang verkozen tot beste speler van de Bundesliga. Namens Dortmund tekende Aubameyang voor liefst 37 goals. City en BVB zouden al in onderhandeling zijn over de Afrikaanse spits, die een prijskaartje heeft van liefst zeventig miljoen euro. 

Wedden

Meer odds

Naast Aubameyang heeft Guardiola dus ook zijn zinnen gezet op Sané. De jonge dribbelaar brak in 2015 door bij Schalke en zag zijn ontwikkeling onlangs beloond worden door bondscoach Joachim Löw, die Sané selecteerde voor het EK 2016. BILD meldt dat de aanvaller deze zomer de overstap wil maken naar de Premier League. Ook Manchester United en Tottenham Hotspur zijn aan Sané - waarde: zestig miljoen - gelinkt. 

City en Guardiola staan deze zomer voor een grootse renovatie van de selectie. Verwacht wordt dat onder meer Yaya Touré, Wilfried Bony, Jesus Navas en Samir Nasri vertrekken uit Manchester. De eerste aanwinst werd vorige week vastgelegd. The Citizens betaalden iets minder dan dertig miljoen euro voor Dortmund-spelmaker Ilkay Gundogan.