Code rood en acute crisis bij Fortuna: 'Onzeker of we de crisis overleven'

Code rood en acute crisis bij Fortuna: 'Onzeker of we de crisis overleven'

10-06-2016 08:07
18

Het is onduidelijk of Fortuna Sittard behouden blijft voor het betaald voetbal in Nederland. De Limburgers dreigen failliet te gaan, zo vertelt adviseur Paul van der Kraan op de website van de club.

Fortuna moet een oplossing voor het liquiditeitsprobleem van afgelopen seizoen voorschotelen aan de KNVB. Op woensdag moet de club de begroting inleveren, maar een oplossing is er nog steeds niet. "De komende dagen zijn allesbepalend voor het voortbestaan van Fortuna. Laat ik helder zijn: het is momenteel zeer onzeker of de club de huidige crisis overleeft", schrijft Van der Kraan.

"Omdat onze accountant enige dagen nodig heeft om de door Fortuna aangeleverde begroting te controleren, moeten we uiterlijk vrijdag 10 juni het volledige bedrag bijeen hebben om het crediteurenakkoord mee te betalen", voert Van der Kraan de druk nog wat op. Er zijn ook onvoorziene posten, waardoor het crediteurenakkoord hoger uitvalt dan gedacht.

"Er is mogelijk een oplossing gevonden, maar het is onduidelijk of de daarbij behorende voorwaarden op tijd gerealiseerd kunnen worden. Op dit moment kan ik niet vertellen wat die voorwaarden zijn. Wel kan ik aangeven dat het doorgaan van deze voorwaarden van levensbelang is. Als uiterlijk in de loop van vrijdag hierover een akkoord is bereikt, dan ziet het er voor de club goed uit. Lukt dit niet, dan hebben we een levensgroot probleem", aldus de adviseur.