Will Grigg's on fire: zelfs het verkeer wordt platgelegd door deze EK-cultheld

Will Grigg's on fire: zelfs het verkeer wordt platgelegd door deze EK-cultheld

10-06-2016 16:45
1

Het is nu al hét anthem van het EK 2016: Will Grigg's on fire. Het officieel uitgebrachte nummer over de voorheen totaal onbekende maar inmiddels wereldberoemde international van Noord-Ierland heeft ook de hitlijsten al bestormd.

In Groot-Brittannië is het lied mateloos populair, ook buiten Noord-Ierland. Vorige week kwam de officiële dance remix van het deephouse duo Blonde terecht op nummer zeven (!) in de ITunes UK Top 100. Op het nummer van Gala 'Freed From Desire' zingen de Noord-Ieren al wekenlang: 'Will Grigg's on fire, your defence is terrified'. 



De laatste dagen is de catchy 'Will Grigg-chant' ook Nederland en de rest van Europa binnengedrongen. Maar zo gek als het in Groot-Brittannië gaat, zal het daarbuiten nooit worden. DJ Kenno, de bedenker van het pakkende deuntje, heeft inmiddels zelfs een gratis seizoenkaart van Wigan Athletic, de club van Grigg, gekregen voor volgend seizoen. De voorzitter raakt al weken niet uitgepraat over het liedje en er is zelfs een Twitter-account geopend over het liedje met al 25.000 volgers.

Met nog twee dagen te gaan voor de eerste groepswedstrijd van Noord-Ierland tegen Polen kent iedereen van buiten Groot-Brittannië Grigg enkel en alleen van de hit en nauwelijks om zijn voetbalkwaliteiten. Maar de populaireit van de spits bij zijn club en land komt niet uit de lucht vallen. Tijdens het kampioensjaar van Wigan Athletic in de League One scoorde Grigg 25 doelpunten en eind mei maakte hij ook zijn eerste goal voor de nationale ploeg, tijdens de 3-0 oefenzege op Wit-Rusland.

Ook al zou het de 24-jarige Grigg, geboren in Solihull, Engeland, niet lukken om sportief zijn stempel te drukken op het EK, een cultheld zal hij altijd blijven. De filmpjes waarin mensen volledig losgaan op zijn chant overspoelen het internet. In het vliegtuig, in de nachtclub, in de kroeg, overal is Will Grigg on fire. Zelfs midden op straat wordt het liedje door honderden mensen die het verkeer platleggen gezongen.



Ook op festivals is Will Grigg's on fire dé hit!

De Noord-Ieren in de voetbalstadions zingen inmiddels niets anders meer.

De muziek is eronder gemonteerd, maar daarom niet minder leuk: Louis van Gaal voelt 'm helemaal! WILL GRIGG'S ON FIRE!