'Speurend Arsenal belandt bij Bundesliga-uitblinker door tip van Jonker'

'Speurend Arsenal belandt bij Bundesliga-uitblinker door tip van Jonker'

11-06-2016 11:28
3

Arsenal is in de zoektocht naar een nieuwe linksback aanbeland bij Ricardo Rodriguez. Voetbalblad Kicker schrijft zaterdag dat Andries Jonker de Zwitserse linksback van VfL Wolfsburg heeft aanbevolen in Londen. 

Jonker is anno 2016 hoofd jeugdopleidingen bij The Gunners. Tussen 2012 en 2014 was hij in de Bundesliga werkzaam als assistent-trainer bij Wolfsburg. Nu Arsenal zich wil versterken met een vleugelverdediger voor op de linkerflank, heeft Jonker de technische staf van Arsenal gewezen op Rodriguez (23). De vrijetrappenspecialist behoort al enkele seizoenen tot de betere linksbacks van de Duitse competitie. 

Volgens Kicker heeft Rodriguez deze zomer zijn zinnen gezet op een transfer naar Engeland of Spanje. Een gelukje voor geïntereseerde clubs: in het contract van de international staat een vastgelegde afkoopclausule. Voor 25 miljoen euro mag Rodriguez vertrekken bij de nummer acht van de Bundesliga. De afgelopen weken zijn ook Chelsea en Real Madrid gelinkt aan de Zwitser, die het zaterdagmiddag op het EK met zijn land opneemt tegen Albanië.