'Doemscenario FC Twente wordt waarheid: faillissementsaanvraag bij degradatie'

'Doemscenario FC Twente wordt waarheid: faillissementsaanvraag bij degradatie'

11-06-2016 17:09
143

Als binnenkort blijkt dat FC Twente inderdaad degradeert naar de Jupiler League, betekent dat het faillissement voor de club. Dagblad TC/Tubantia meldt dat zaterdag. Nadat vrijdag bekend werd dat de club een hoger beroep had verloren van de KNVB, hebben diverse schuldeisers zich gemeld in de Grolsch Veste. 

Onder meer investeringsmaatschappij Doyen en een club Engelse geldschieters eisen bij degradatie de nodige miljoenen. Vrijdag en zaterdag vond er 'koortsachtig' overleg plaats met onder meer met een grote delegatie van de gemeente Enschede. Een woordvoerder van Twente bevestigt het nieuws. "Het bestuur heeft met een registeraccountant alle scenario’s doorgerekend. Daaruit blijkt in alle variaties dat er een tekort van tientallen miljoenen ontstaat als de club degradeert. Er rest dan niets anders dan zelf het faillissement aan te vragen."

Na de uitspraak van de rechter, vrijdagmiddag, hebben volgens TC/Tubantia zich meerdere crediteuren gemeld die geld willen zien. Het gaat om grote bedragen die ze onmiddellijk terug willen hebben, omdat er geen vertrouwen is dat het geld zal worden terugbetaald als FC Twente eenmaal in de Jupiler League uitkomt. Volgens de krant heeft Twente in totaal een schuld van zo'n 80 miljoen euro: 50 miljoen langlopend, 30 miljoen kortlopend. Na degradatie zullen de inkomsten waarschijnlijk fors dalen, naar zo'n 20 miljoen euro per jaar.