'Maaskant, Groenendijk en Been topkandidaten bij speurende eredivisionist'

'Maaskant, Groenendijk en Been topkandidaten bij speurende eredivisionist'

12-06-2016 07:05
13

Mario Been, Robert Maaskant en Fons Groenendijk zijn in beeld om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan als opvolger van Henk Fraser. Haaglanden Voetbal meldt dat dit weekeinde. 

De overstap van Fraser naar Vitesse lijkt slechts een kwestie van tijd en dus is ADO reeds begonnen aan de zoektocht naar een nieuwe trainer. Drie namen zingen op dit moment rond in de Hofstad. Maaskant (47) stond vorig seizoen aan het roer bij NAC Breda, maar werd daar in oktober 2015 op straat gezet. Voorheen had hij de leiding bij onder meer FC Groningen en Willem II.

Ook de 52-jarige Been zit al enige tijd zonder club. De Rotterdammer begon zijn trainerscarrière bij Excelsior, belandde via NEC bij Feyenoord en stond tussen 2011 en 2014 aan het roer bij RC Genk. Groenendijk (52) heeft als speler een verleden bij ADO Den Haag. Tussen 1982 en 1987 speelde hij voor de residentieclub. Afgelopen seizoen was hij trainer van Excelsior. Groenendijk (foto) besloot zelf zijn contract niet te verlengen op Woudestein.

ADO-directeur Mathijs Manders heeft inmiddels via social media gereageerd op het driekoppige kandidatenlijstje dat nu circuleert. 'Klopt helemaal niet. Ik heb niets aan niemand laten weten. Ik bespreek al helemaal geen lijstjes als die er zouden zijn', aldus Manders op Twitter.