Vijf transferopties Van der Vaart: Ajax, revanche op Betis of de Serie A

Vijf transferopties Van der Vaart: Ajax, revanche op Betis of de Serie A

13-06-2016 12:00
19

Alles wijst erop dat de wegen van Real Betis en de ongelukkige Rafael van der Vaart (33) deze zomer gaan scheiden. De 109-voudig international verdient natuurlijk een mooier einde van zijn carrière. Onder meer Ferencváros (Hongarije) en Partizan Belgrado (Servië) zijn recentelijk gelinkt aan Van der Vaart. Waar moet de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Tottenham Hotspur aan de slag gaan? VoetbalPrimeur doet vijf suggesties. 

AC Milan
Te oud om in de top te presteren? Nee hoor, niet voor AC Milan. De gevallen grootmacht uit Italië heeft er de afgelopen decennia een kunst van gemaakt om voetbaldertigers als een citroen uit te persen. Niet dat we Van der Vaart nu met Andrea Pirlo willen vergelijken... Hoe dan ook: Raffie bij de Rossoneri, dat klinkt als een jongensboek. De Serie A is daarnaast bij uitstek een geschikte competitie voor een speler zonder al te veel loopvermogen. 

Al Shabab
Van der Vaart bekende afgelopen week dat hij best interesse heeft in een lucratief avontuur in pak 'm beet de Verenigde Staten of het Midden-Oosten. Dan moet er wél een behoorlijke kruiwagen met euro's tegenover staan. Misschien is de linkspoot te verleiden tot een uitstapje naar Al Shabab uit Dubai. Kan-ie lekker samenwerken met een Nederlandse trainer (Fred Rutten) én is hij verlost van de Nederlandse roddelpers. Royston Drenthe woont bovendien in de buurt. Gezellig! 

https://gyazo.com/c66cc365f018b71f6aec3364028cbef7

Sevilla
De ultieme sportieve revanche op Betis: bij stadgenoot en aartsrivaal Sevilla laten zien dat hij nog wél goed en fit genoeg is om in de Primera Division te presteren. Rancune als drijfveer werkt meestal prima in de voetballerij. De nummer zeven van Spanje veroverde afgelopen seizoen een ticket voor de Champions League dankzij het - wederom - winnen van de Europa League-bokaal. Daarnaast verkast spelmaker Éver Banega deze zomer naar Internazionale. Mooie vacature voor Van der Vaart. 

Esbjerg fB
Esbjerg? Ja hoor, het staat er echt. En niet omdat wij zogenaamd weten dat de nummer elf van de Deense Superliga een routinier of een aanvallende middenvelder kan gebruiken. Estavana Polman, de partner van Van der Vaart, verdient haar geld bij de handbalclub Team Esbjerg. Geluk in de liefde leidt dikwijls ook betere prestaties binnen de lijnen. Dat gunnen we Van der Vaart natuurlijk van harte. Wat zijn we eigenlijk romantisch, hè? 

Ajax
Natúúrlijk. Als Van der Vaart nog één of twee jaartjes in de Eredivisie wil voetballen, dan is Ajax de enige logische optie. Zestien jaar na zijn debuut een terugkeer in Amsterdam, om de cirkel rond te maken, waarom niet? De jonge selectie van Peter Bosz kan de routine van Van der Vaart prima gebruiken. Belangrijk is wel dat Bosz en de linkspoot elkaars verwachtingen goed op elkaar afstemmen. Afgelopen seizoen zagen we namelijk hoe de comeback van een Ajax-held (John Heitinga) ook hopeloos kan mislukken.