Update: 'Ajax concurreert niet met PSV voor 'veel te dure' aanvaller'

Update: 'Ajax concurreert niet met PSV voor 'veel te dure' aanvaller'

12-06-2016 17:00
13

Galatasaray heeft een bod van PSV op aanvaller Bruma afgewezen. Dat meldt NTVspor zondag. Eerder werd al bekend dat PSV geïnteresseerd is in de jonge Portugees.

Het Turkse medium meldt dat PSV vijf miljoen euro heeft geboden op Bruma. Dat bedrag is exclusief bonussen. De linksbuiten beschikt bij Galatasaray over een contract dat doorloopt tot medio 2018. Galatasaray betaalde drie jaar geleden ruim tien miljoen euro voor de Portugees en zal Bruma daarom niet voor een habbekrats laten vertrekken uit Istanbul.

Eerder werden ook Ajax en Sevilla in verband gebracht met Bruma. De 21-jarige aanvaller staat bij Galatasaray onder contract, maar werd afgelopen seizoen verhuurd aan het Spaanse Real Sociedad. De Basken konden door een optie in het huurcontract Bruma voor ruim zeven miljoen euro definitief overnemen. Bij Sociedad wist de dribbelaar echter niet te overtuigen. Hij scoorde in 32 duels twee keer en was één keer aangever bij een goal. 

Update 14.19: Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV één keer geïnformeerd naar Bruma. De landskampioen volgt de Portugees al langere tijd nauwlettend, maar op dit moment is de vraagprijs van Galatasaray simpelweg te hoog om tot actie over te gaan. De clubleiding van PSV laat dan ook weten dat er géén bod is uitgebracht op de buitenspeler. 

Update 17.00: In tegenstelling tot PSV is Ajax niet geïnteresseerd in Bruma, zo meldt De Telegraaf. 'Verbazing bij Ajax want interesse in Portugees Bruma dateert van drie jaar geleden. Gevalletje prijsopdrijving Galatasaray?', schrijft journalist Mike Verweij op Twitter. De Amsterdammers zouden de vleugelspeler nog altijd te duur vinden.