'Twente onderzoekt mogelijkheid om in één van de Bundesliga's te spelen'

'Twente onderzoekt mogelijkheid om in één van de Bundesliga's te spelen'

13-06-2016 08:15
102

FC Twente is aan het onderzoeken of het in Duitsland verder kan spelen als profclub. Experts uit Zuid-Duitsland bekijken of het mogelijk is voor Twente om een proflicentie aan te vragen bij de voetbalbond DFB, organisator van de Bundesliga's.

Dat meldt De Telegraaf. Volgens de krant is de gedachte binnen een grote groep met invloedrijke mensen springlevend. Twente wil als club opnieuw beginnen in bijvoorbeeld de 3. Bundesliga of een fusie aangaan met een 2. Bundesliga-club die er financieel niet goed voorstaat.

Inmiddels zitten er tientallen uren werk in het onderzoek van de experts. 'In Enschede en omstreken is het 'wij tegen de rest-gevoel' de afgelopen periode enorm toegenomen', weet het dagblad. Twente en de KNVB leven op gespannen voet door de perikelen uit de voorbije maanden.

Uitwijken naar Duitsland is een onderdeel van een overlevingsscenario van Twente. De Tukkers hopen dat de beroepscommissie deze week de straf van de KNVB (degradatie) alsnog als te zwaar inschat. Als dat niet gebeurt, dan kan Twente zomaar een faillissement aanvragen. Toch worden ook de andere opties, een bodemprocedure of spoedappel, nog geanalyseerd.