Update: 'Deense' Nederlander tekent tweejarig contract in Tsjechië

Update: 'Deense' Nederlander tekent tweejarig contract in Tsjechië

14-06-2016 22:10
2

Het avontuur van Mick van Buren in Denemarken komt hoogstwaarschijnlijk spoedig ten einde. De Nederlander, die in 2013 de overstap van Excelsior naar het Deense Esbjerg maakte, gaat zijn aflopende contract bij zijn huidige werkgever niet verlengen. Het is nog niet bekend wat de nieuwe club van Van Buren gaat worden.

Dit valt te lezen op de officiële site van de Esbjerg. Na drie jaar wil de aanvaller zich oriënteren op andere clubs. "Ik heb drie fantastische jaren gehad bij Esbjerg", vertelt Van Buren. "Zoals altijd in het voetbal waren er hoogte- en dieptepunten, maar ik zal altijd een goed gevoel houden bij mijn tijd hier bij Esbjerg. Ik heb hier veel dingen geleerd die ik in de rest van mijn carrière met mij mee zal dragen."

Sören Poulsen, voorzitter van de club, betreurt het vertrek van de Nederlander, die in zijn drie jaar bij Esbjerg in totaal 25 keer trefzeker was. "Wij dachten hem een goed aanbod te hebben gedaan, maar we zullen zijn keuze moeten respecteren", aldus Poulsen. "We konden echter niet aan zijn financiële eisen voldoen dus is dit vertrek niet tegen te houden."

In 2013 maakte Van Buren de transfervrije overstap van Excelsior naar Esbjerg. Met zijn Deense werkgever speelde Van Buren zowel in het seizoen 2013/14 als 2014/15 Europa League-voetbal.

Update dinsdag 22.10: Mick van Buren vervolgt zijn loopbaan in Tsjechië. De 23-jarige aanvaller verruilt Esbjerg voor Slavia Praag, waar hij dinsdag zijn handtekening heeft gezet onder een tweejarig contract. "Hier ben ik erg blij mee", jubelt Van Buren op de website van zijn nieuwe club. In dienst van Esbjerg was hij goed voor achttien doelpunten in 68 wedstrijden.