'Ajax laat oog vallen op Poolse EK-ganger; Overmars voerde al gesprekken'

'Ajax laat oog vallen op Poolse EK-ganger; Overmars voerde al gesprekken'

13-06-2016 20:08
42

Ajax heeft volgens het Poolse medium Sport interesse in Bartosz Kapustka. De negentienjarige linksbuiten maakt op dit momenteel onderdeel uit van de EK-selectie van Polen. Zondagavond deed de tiener 88 minuten mee tijdens het gewonnen duel met Noord-Ierland (1-0). 

Sport schrijft dat vertegenwoordigers van KS Cracovia, de werkgever van Kapustka, inmiddels contact hebben gehad met Ajax-directeur Marc Overmars. Er zou gesproken zijn over een transfer van de buitenspeler, die overigens ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan. Zijn waarde wordt ingeschat op ruim vier miljoen euro. 

Wedden

Meer odds

Eerder dit jaar werden ook Borussia Dortmund en enkele ploegen uit Turkije gelinkt aan Kapustka. De jongeling wilde voor aanvang van het EK in Frankrijk echter niet praten over een transfer. Bartłomiej Bolek, technisch manger van Cravovia, wil maandag bevestigen noch ontkennen dat er met Ajax of een andere club onderhandeld wordt. Kapustka heeft tien interlands namens Polen op zijn naam staan. Daarin scoorde hij twee keer.