Update: Ars rondt transfer af en zorgt voor overbelaste clubsite

Update: Ars rondt transfer af en zorgt voor overbelaste clubsite

14-06-2016 20:32
18

Wéér lijkt er een basiskracht te vertrekken bij NAC Breda. Volgens Hongaarse media staat Sjoerd Ars op het punt om een tweejarig contract te ondertekenen bij Szombathelyi Haladás. 

Dagblad BN De Stem meldde vorige week al dat NAC bij een goed bod bereid was om Ars (32) te laten gaan. De aanvoerder en topscorer van afgelopen jaargang lijkt nu dus te verkassen naar Haladás, afgelopen seizoen de nummer vijf in de Hongaarse competitie. Alleen een medische keuring zou een definitieve transfer nog in de weg staan. Ars was in Nederland ook actief voor onder meer NEC, Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. 

NAC, dat er niet in slaagde om binnen een jaar terug te keren in de Eredivisie, heeft te maken met een heuse leegloop. Eerder vertrokken onder meer Kenny van der Weg, Mats Seuntjens, Uros Matic, Joey Suk en Kevin Brands uit het Rat Verlegh Stadion. Daarnaast beëindigde doelman Jelle ten Rouwelaar zijn loopbaan. 

Update maandag 23.40: Ars laat aan Omroep Brabant weten dat hij inderdaad naar Hongarije verkast. Zijn club gunt hem een transfervrij vertrek. "In grote lijnen zijn we er uit. NAC heeft aangegeven dat ze liever met jongere spelers verder gaan in verband met de transferwaarde. Ze wilden daarom meewerken aan een vertrek", aldus de dertiger. "Haladas heeft mooie plannen, dus dit leek mij mooi. Ik heb dinsdag in de loop van de ochtend de medische keuring, dus ik zal in de avond wel tekenen."

Update dinsdag 20.32: De transfer van Sjoerd Ars naar Hongarije is officieel rond. De spits werd dinsdag medisch gekeurd door Szombathelyi Haladás en tekende vervolgens voor twee jaar. Of het door de komst van Ars komt of niet, de website van de Hongaarse club is kort na de bekendmaking overbelast.