Boskamp is hard voor wanhopig België: Als je Fellaini op tien zet...

Boskamp is hard voor wanhopig België: "Als je Fellaini op tien zet..."

14-06-2016 11:32
29

De Rode Duivels kregen maandag een mokerslag te verwerken van Italië (0-2). Johan Boskamp denkt dat België zich zeker kan herpakken, maar alleen als bondscoach Marc Wilmots sleutelt aan de tactiek.

De Nederlandse analist zag een zeer uitgekookt Italië, maar ook een ongeorganiseerd België. "Er werd op geen enkel moment collectief druk gezet. En als er dan eens druk gezet werd, was het door één speler en alleen op de Italiaan die in balbezit was. Zo hadden zij altijd een mannetje vrij. De ruimtes tussen de linies werden hierdoor veel te groot. Dat zag je toen Bonucci de bal neerlegde bij Giaccherini. Natuurlijk was dat een wereldbal! Maar zulke passes zie je eigenlijk niet meer in het hedendaagse voetbal", vertelt hij in Het Belang Van Limburg.

Marouane Fellaini als aanvallende middenvelder was bovendien een verkeerde keuze. "Als je Fellaini op tien zet, weet je wat hij gaat doen. Hij wordt gewoon gebruikt als breekijzer, maar dan heb je aan Chiellini en Bonucci vervelende klanten. Pas toen Fellaini een rijtje naar achter schoof, begon hij wat te voetballen. Natuurlijk hadden we genoeg kansen gisteren. Romelu had simpelweg moeten scoren en Divock kreeg nog twee goede mogelijkheden. Maar vergeet niet dat Courtois drie goeie ballen heeft moeten pakken van de Italianen."

Boskamp wil ook de backs meer zien opkomen. "Wat zij zo goed deden, was hun vleugelspel. Candreva en Darmian bleven tussen de flankverdediger en -aanvaller van de Duivels acteren. Ondertussen bleven bij ons altijd vier man vanachter staan. En dat terwijl zij maar met twee spitsen speelden. Dan kom je elders op het veld gewoon mannetjes tekort. Vooral in de eerste helft wonnen de Italianen daardoor de slag op het middenveld."