Lof voor oud-speler Twente: 'Van hetzelfde niveau als Robben, Neymar, Willian'

Lof voor oud-speler Twente: 'Van hetzelfde niveau als Robben, Neymar, Willian'

14-06-2016 16:31
16

Jesús Corona heeft Mexico maandagnacht een gouden dienst bewezen. De oud-aanvaller van onder meer FC Twente maakte namens zijn thuisland in de tachtigste minuut de gelijkmaker tegen Venezuela, waardoor de Mexicanen groepswinnaar zijn van het toernooi om de Copa America. Juan Carlos Osorio, bondscoach van Mexico, is lyrisch over de dribbelaar. 

Hij vergelijkt Corona zelfs met een aantal absolute wereldsterren. "Ik denk dat Jesús van hetzelfde niveau als Neymar, Arjen Robben, Franck Ribéry en Willian is", vertelt Osorio tegen Univision Deportes. "Ik denk dat hij dat vandaag wel heeft laten zien. Hij is één van de besten als het gaat om dribbelen in de kleine ruimtes en één-tegen-één-situaties."

Corona ruilde FC Twente een jaar geleden in voor FC Porto. Bij de Portugese topclub maakte Corona in 28 optredens (26 basisplaatsen) acht doelpunten. Het contract van Corona loopt nog tot medio 2020. Volgens website Transfermarkt vertegenwoordigt Corona inmiddels een transferwaarde van zo'n tien miljoen euro.