'Komst van jonge EK-ganger kan dure grap worden voor Ajax: géén clausule'

'Komst van jonge EK-ganger kan dure grap worden voor Ajax: géén clausule'

14-06-2016 16:09
21

Poolse media maakten maandag melding van de Ajax-interesse in Bartosz Kapustka. Het aantrekken van de Poolse tiener kan behoorlijk in de euro's gaan lopen, schrijft Sportowe Fakty nu. 

Kapustka, die met zijn vaderland momenteel deelneemt aan het EK, verlengde niet lang geleden zijn contract bij KS Cracovia tot de zomer van 2018. In de verbintenis van de negentienjarige linksbuiten is géén vaste afkoopsom opgenomen. Daardoor kan zijn werkgever in principe vragen voor Kapustka wat het wil. Enkele maanden geleden werd een bod van drie miljoen euro uit Turkije naar verluidt nog terzijde geschoven.

Vermoedelijk vraagt Cracovia deze zomer minimaal het dubbele voor de tiener. Zéker nu Kapustka afgelopen zondag een prima wedstrijd op het EK speelde, is zijn waarde gestegen. De jongeling speelde 88 minuten mee tijdens het gewonnen duel met Ierland (1-0). Volgens Sportowe Fakty hebben naast Ajax ook Borussia Dortmund, Juventus en AS Roma belangstelling voor Kapustka. Ajax-directeur Marc Overmars zou reeds een gesprek met Cracovia achter de rug hebben.