'Turkse topclub wil deal sluiten met AS Roma; Pellè een alternatief'

'Turkse topclub wil deal sluiten met AS Roma; Pellè een alternatief'

14-06-2016 18:28
1

Graziano Pellè staat op het lijstje van het Turkse Besiktas. De Italiaanse spits geldt echter niet als topprioriteit. Dat is Edin Dzeko, die momenteel bij AS Roma speelt. Indien de Turken de Bosnische spits niet binnen kunnen halen, schakelen ze direct over naar Pellè.

Dat melden Turkse media dinsdag. Besiktas wil dus eerst alles op alles zetten om Dzeko bij Roma weg te halen, maar als dat niet lukt, richt men het vizier op Pellè. De Italiaanse spits (30) staat momenteel nog onder contract bij Southampton, maar het is de vraag of de oud-aanvaller van Feyenoord en AZ ook komend seizoen nog in Engeland te bewonderen is. Manager Ronald Koeman is vertrokken naar Everton en de Italiaan wil niet het risico lopen om op de bank te belanden.

Besiktas heeft ook al geïnformeerd naar wat Pellè moet gaan kosten. Naar verluidt vraagt Southampton een bedrag van rond de vijf miljoen euro voor de goalgetter, die momenteel actief is op het EK in Frankrijk. In Turkije maakt hij aanspraak op een salaris van 3,5 miljoen euro per jaar.