'Ik denk niet dat het Nederlands elftal erbij is tijdens het WK in 2018'

'Ik denk niet dat het Nederlands elftal erbij is tijdens het WK in 2018'

14-06-2016 21:58
14

Het Nederlands elftal ontbreekt deze zomer op het EK in Frankrijk en als de ploeg van bondscoach Danny Blind niet oppast, zijn we er ook over twee jaar in Rusland niet bij. Dat denkt Khalid Boulahrouz.

De gestopte voetballer houdt zijn hart vast. "Ik moet heel eerlijk zeggen, als het zo blijft zoals het nu is, denk ik niet dat we erbij zijn tijdens het WK in 2018", zegt Boulahrouz bij BNR. De oud-speler van onder meer RKC Waalwijk, Hamburger SV, Chelsea en Feyenoord vindt dat er wat aan de mentaliteit moet veranderen in Nederland.

"We denken altijd dat we de beste zijn. Totaalvoetbal, Johan Cruijff, Rinus Michels. Ik denk dat we daar vanaf moeten stappen en toch kijken of we bepaalde dingen van andere landen kunnen overnemen", vervolgt Boulahrouz, die van 2004 tot 2006 en later tussen 2008 en 2012 in Duitsland voetbalde. Hij leerde daar minder te klagen, iets wat Nederlanders volgens hem graag doen.

"Als er in Duitsland een duurloop van 45 minuten gedaan moet worden, dan zie je de Duitse jongens strak vooraan staan zonder gezeur. In Nederland is er bij het minste of geringste een weerwoord", ziet Boulah. "Wij zijn een volk dat houdt van klagen. Ook ik. Ik was de enige Nederlander in Duitsland die liep te klagen als we vijftig minuten moesten joggen in de ochtend."