Update: Roda JC plukt middenvelder weg uit Rotterdam: Begenadigd voetballer

Update: Roda JC plukt middenvelder weg uit Rotterdam: "Begenadigd voetballer"

15-06-2016 16:02
16

Adil Auassar vervolgt zijn loopbaan verrassend bij Roda JC. De club uit Kerkrade neemt de geroutineerde middenvelder (29) gratis en voor niets over van Excelsior.

Dat meldt RTV Rijnmond woensdag. Auassar is na FC Dordrecht, VVV-Venlo, Feyenoord, RKC Waalwijk, De Graafschap en dus Excelsior toe aan zijn zevende club in Nederland. Roda JC en Excelsior deden nog geen officiële mededelingen over de transfer van Auassar, die volgens RTV Rijnmond voor drie jaar gaat tekenen in Kerkrade.

Het vertrek van Auassar valt Excelsior rauw op het dak, omdat algemeen directeur Ferry de Haan in de veronderstelling was dat er al een akkoord lag over een nieuw contract op Woudestein. De club voerde de afgelopen weken goede gesprekken met de speler en zijn zaakwaarnemer.

Uiteindelijk heeft Auaussar zélf contact opgenomen met De Haan, om te laten weten dat hij voor Roda JC heeft gekozen. Het genoemde medium meldt dat de Excelsior-directeur 'not amused' was. Auassar is na Tom van Weert (FC Groningen) en Sander Fischer (Go Ahead Eagles) de derde basisspeler die vertrekt.

Update 16.02: Roda JC heeft de komst van Adil Auassar bevestigd. De middenvelder komt transfervrij over van Excelsior en tekent voor drie jaar in Limburg. Hij is na Roel Brouwers de tweede zomerversterking. "Hij is een begenadigd en volwassen voetballer die op verschillende posities uit de voeten kan", zegt technisch directeur Ton Caanen op de website van Roda JC.