Bayern verwijst roddel naar rijk der fabelen: Valse en kwaadwillende publicatie

Bayern verwijst roddel naar rijk der fabelen: "Valse en kwaadwillende publicatie"

15-06-2016 13:58
4

Bayern München gaat Mario Götze wél gewoon inschrijven voor de Champions League van volgend seizoen. De Beierse club reageert woensdagmiddag op een gerucht in de Duitse media, waarin werd gesuggereerd dat Gotze niet ingeschreven zou worden om een transfer te forceren.

Süddeutsche Zeitung kwam dinsdag met het nieuws dat de aanvaller niet kon rekenen op een plekje in de Champions League-selectie. 'Onze bronnen binnen Bayern München vertellen dat de club heeft gedreigd om hem niet in te schrijven voor de Champions League als hij blijft. Een harder drukmiddel kan er bijna niet zijn', schreef het medium.

Wedden

Meer odds

De Duitse grootmacht heeft inmiddels gereageerd op het 'nieuws' van de Duitse krant. "Dit is fictief. Het feit blijft dat we consistent zijn met alle beschikbare wettelijke middelen om ons te verdedigen tegen valse en kwaadwillende publicaties", schrijft voorzitter Karl-Heinz Rummenige op de officiële clubsite.

Ondanks het ontkennen van het drukmiddel, is één ding zeker. Bayern München wil verlost worden van Götze, die over een aflopend contract (tot medio 2017) beschikt in Beieren. De landskampioen betaalde in 2013 maar liefst 45 miljoen euro aan Borussia Dortmund, maar Götze werd nooit een onbetwiste basisspeler bij Bayern.