Hendriks verlaat Ajax en tekent driejarig contract in de Eredivisie

Hendriks verlaat Ajax en tekent driejarig contract in de Eredivisie

15-06-2016 16:19
14

Sam Hendriks verlaat Jong Ajax voor Go Ahead Eagles. De 21-jarige spits heeft woensdag een driejarig contract getekend bij de Eredivisie-promovendus.

De jeugdinternational was drie seizoenen actief bij Ajax, waar hij zijn wedstrijden voornamelijk bij de beloften speelde. Afgelopen seizoen scoorde hij veertien doelpunten in 28 wedstrijden. Ook maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal van Ajax tegen Vitesse, waarin hij een assist gaf op Lasse Schöne.

Hendriks is na kevin Brands, Joey Suk en Sander Fischer alweer de vierde versterking van Go Ahead Eagles. De Doetinchemmer kreeg eerder al te horen dat hij ondanks een doorlopend contract mocht vertrekken bij Ajax. Met de komst van Hendriks speelt Go Ahead mogelijk in op een vertrek van Leon de Kogel, die in de belangstelling staat van Heracles Almelo.

"Al vanaf het begin was Go Ahead Eagles erg concreet", zegt Hendriks op de website van zijn nieuwe club. "Het vertrouwen dat ze in mij stelden, was precies wat ik de afgelopen jaren wat miste. Ik heb goede gesprekken gehad met Hans de Koning en technisch manager Dennis Bekking. Zo goed zelfs, dat ik niet meer wilde wachten wat er eventueel nog komen ging. Ik wilde naar Go Ahead Eagles en Go Ahead Eagles wilde mij."