Laatste loodjes waren zwaar in Sittard: 'Veel haakten ook weer af'

Laatste loodjes waren zwaar in Sittard: 'Veel haakten ook weer af'

15-06-2016 19:10
8

Paul van der Kraan beseft dat Fortuna Sittard door het oog van de naald is gekropen. De crisismanager van de noodlijdende Limburgse club heeft voor het komende seizoen een sluitende begroting ingeleverd bij de KNVB en hierdoor is Fortuna gered van een faillissement.

Er was nog 600.000 euro nodig om te overleven. "Dat is op verschillende manieren bij elkaar gehaald", laat Van der Kraan weten tegenover de NOS. "Heel veel mensen wilden meehelpen, maar heel veel mensen haakten ook weer af. Maar het is gelukt, al heeft het heel veel moeite gekost."

De laatste loodjes waren voor Van der Kraan zwaar. "De laatste tienduizenden euro’s bij elkaar krijgen was heel pittig", geeft de bestuurder aan. "De laatste 200.000 euro heeft drie weken gekost, dat is heel lang." Van der Kraan weet waar het in het verleden mis is gegaan in Limburg en weet dus ook wat men moet doen om niet weer in de problemen te komen.

"Er is de afgelopen tijd te makkelijk geld uitgegeven. Op 1 juli, als de nieuwe begroting ingaat, begint Fortuna weer op nul, maar ze moeten nu zorgen dat de inkomsten en uitgaven echt in balans komen."