'Kuyt gaat voor tonnen het schip in: butler rooft op basis van dure diamant'

'Kuyt gaat voor tonnen het schip in: butler rooft op basis van dure diamant'

16-06-2016 07:14
24

Dirk Kuyt is slachtoffer geworden van een ware roofbutler. Deze man roofde voor een fortuin aan juwelen uit de kluis van hotel Huis ter Duin, zo weet De Telegraaf. Feyenoorder Kuyt werd slachtoffer van een ware juwelenroof.

De aanvaller raakte in totaal voor bijna 200.000 euro aan juwelen kwijt, stelt de krant. Het dagblad baseert het verhaal op bronnen die dicht bij het strafrechtelijk onderzoek naar de Noordwijkse butler Marcel J. staan. Hij verleidde Kuyt om een kostbare diamant aan te schaffen en hield de Feyenoorder voor dat hij de edelsteen met winst kon doorverkopen.

'Kuyt ging op het voorstel in omdat hij een goede vriend is van de familie Noorlander, eigenaar van het Noordwijkse hotel', weet De Telegraaf. Marcel J. was daar ruim tien jaar in dienst. Kuyt maakte het geld over en kreeg argwaan. "Dirk eiste daarop zijn geld terug bij Marcel, maar toen was het al te laat. Die had het geld inmiddels aan enkele andere uitgaven besteed", vertelt een bron.

Na lang aandringen wist Kuyt een deel van het overgemaakte geld terug te krijgen. Naar de rest kan hij fluiten: "En dat is een zeer fors bedrag." Kuyt diende wel een schadeclaim in, zonder resultaat. Kuyt wilde 'liever niet' reageren. Volgens de advocaat van Marcel J. is de schadeclaim 'niet bekend'.