Dortmund presenteert aanwinst nummer zes: 'Hij is technisch zeer vaardig'

Dortmund presenteert aanwinst nummer zes: 'Hij is technisch zeer vaardig'

16-06-2016 11:25
4

Borussia Dortmund heeft zich versterkt met EK-ganger Raphaël Guerreiro. De 22-jarige linksback komt over van het Franse FC Lorient en tekent een contract tot medio 2020 bij de Bundesliga-grootmacht.

Dat maakte Dortmund donderdag bekend. "Raphaël Guerreiro is technisch zeer vaardig en kan op meerdere posities uit de voeten. Daarom zijn we erg blij met hem", reageert technisch directeur Michael Zorc op de clubsite. Hoeveel er met de overgang is gemoeid, maakt Dortmund niet bekend, maar naar verluidt ontvangt Lorient zo'n twaalf miljoen euro voor de verdediger.

Guerreiro, die zowel over een Portugees als Frans paspoort beschikt, is momenteel met Portugal actief op het EK. Hij kwam negentig minuten in actie tijdens de eerste groepswedstrijd tegen IJsland (1-1). Guerreiro speelde sinds de zomer van 2013 voor Lorient. Eerder kwam hij uit voor Caen.

Guerreiro is alweer de zesde miljoenenaankoop van Dortmund voor komend seizoen. Afgelopen weken werden ook Emre Mor, Marc Bartra, Ousmane Dembélé, Sebastian Rode en Mikel Merino vastgelegd.