In het kort: Koeman-criticaster verlengt, Barça wil door met architect

In het kort: Koeman-criticaster verlengt, Barça wil door met architect

16-06-2016 23:43

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Barça door met architect
FC Barcelona gaat Ariedo Braida belonen met een nieuw contract. Voor de technisch directeur, die op de achtergrond een zéér prominente rol zou spelen in Camp Nou, ligt een vijfjarige verbintenis klaar, weten Spaanse media. Het huidige contract van Braida loopt over een kleine twee weken af. De 69-jarige Italiaan maakte naam als architect van het gouden AC Milan, dat in de jaren tachtig en negentig te boek stond als het beste team op aarde.

Koeman-criticaster verlengt
Enkele dagen na zijn uithaal naar Ronald Koeman heeft Artur Boruc een nieuw contract getekend in de Premier League. De Poolse doelman staat ook volgend seizoen onder de lat bij Bournemouth en blijft zijn club dus trouw. Boruc sneerde eerder deze week naar de 'ontrouwe' Koeman, die de overstap maakt van Southampton naar Everton.

Cambuur haalt Heerenveen-keeper
SC Cambuur heeft zich donderdag versterkt met Pieter Bos. De negentienjarige doelman komt over van provinciegenoot sc Heerenveen. Bos sluit vanaf komend seizoen aan bij de eerste selectie van de Eredivisie-degradant. 

Nieuwenburg aan de slag bij ADO
ADO Den Haaf heeft oud-prof John Nieuwenburg aangesteld als fysiektrainer. De 37-jarige Hagenaar gaat bij de residentieclub aan de slag als opvolger van de naar China vertrokken Nol Hornix. Nieuwenburg speelde in zijn actieve carrière voor onder meer Sparta en Ajax. Na zijn mislukte avontuur in Amsterdam - onder meer vanwege blessureleed - speelde de middenvelder ook nog voor Helmond Sport, FC Dordrecht en Haarlem.