Slechte sfeer in EK-kamp België: 'Niet zo dat we elke dag een feestje bouwen'

Slechte sfeer in EK-kamp België: 'Niet zo dat we elke dag een feestje bouwen'

17-06-2016 10:34
3

Na de 0-2 nederlaag tegen Italië is de sfeer in het Belgische kamp niet opperbest, erkent Toby Alderweireld. De verdediger speelt zaterdag met de Rode Duivels tegen Ierland.

Alderweireld verwacht ook tegen de Ieren in het centrum van de verdediging te staan, maar beseft dat het ook persoonlijk beter moet. "Er zijn zeker dingen die beter konden in de verdediging. De coach heeft ook mijn naam genoemd, maar ik neem dat niet persoonlijk", reageert de oud-Ajacied bij Sporza. "Ik weet zelf ook wel wat er beter kan. Ik probeer me altijd te verbeteren. Volgens mij kan je bij een tegengoal nooit een iemand met de vinger wijzen."

"Nu moeten we vooruit kijken. We hebben nog vertrouwen voor de partij tegen Ierland. Er is al genoeg negativiteit nu. We krijgen krijgen kritiek in binnen- en buitenland. Ergens is het ook wel een goed teken want het betekent dat mensen veel verwachten van ons, maar we mogen daar niet in meegaan. We willen hard werken om dat om te draaien. Met een goeie prestatie tegen Ierland kunnen we het tij keren."

Tot slot kwam ook de sfeer binnen de Belgische spelersgroep ter sprake. Er heerst geen feeststemming, vertelt Alderweireld. "We zijn ondertussen al een tijdje bij elkaar en hebben al goeie en slechte tijden meegemaakt. De mensen moeten die goeie sfeer wel niet overdrijven. Het is niet zo dat we elke dag een feestje bouwen, integendeel. Oké, af en toe kaarten we wel eens, maar er wordt vooral serieus gewerkt. We hebben maar een doel: wedstrijden winnen."