Duidelijke ambitie van Maas: We zullen ons hier en daar nog versterken

Duidelijke ambitie van Maas: "We zullen ons hier en daar nog versterken"

17-06-2016 11:44
4

Rob Maas was blij verrast toen hij door SC Cambuur werd benaderd om de nieuwe hoofdtrainer te worden. De 46-jarige oefenmeester vertrok aan het eind van het afgelopen seizoen nog met de staart tussen de benen bij Vitesse.

"Ik ben blij en trots dat ik hier mag zijn", sprak Maas bij zijn presentatie tegen de Leeuwarder Courant. "Ik kom terecht bij een warme volksclub, zoals ik begrepen heb." De oud-speler van onder meer RKC Waalwijk, Feyenoord en Heracles Almelo tekent een contract voor één seizoen in Leeuwarden, met de optie voor nog een extra jaar.

Maas is content met de spelersgroep bij de degradant, maar wil nog wel enkele versterkingen zien. Die moeten helpen om Cambuur zo snel mogelijk terug te brengen naar de Eredivisie. "De selectie is in de kern stabiel. We zullen ons hier en daar nog versterken", aldus de voormalig Vitesse-coach, die niet als enige in beeld was bij de Leeuwarders.

Volgens technisch directeur Henry van Vegt sprak Cambuur met meerdere kandidaten over de vacante positie, die ontstond nadat Marcel Keizer naar Jong Ajax vertrok. "We zochten een trainer die aanvallend en georganiseerd wil spelen. Rob voldoet aan dat profiel. Hij heeft een enorme staat van dienst en bij grote clubs gespeeld."