Feyenoord verrast en legt Deense spits voor vijf seizoenen vast

Feyenoord verrast en legt Deense spits voor vijf seizoenen vast

17-06-2016 13:29
27

Feyenoord heeft vrijdag een verrassende slag geslagen op de Deense transfermarkt. Nicolai Jorgensen (25) komt met onmiddellijke ingang over van FC Kopenhagen.

Jorgensen is een Deense international, die eerder onder contract stond bij 1. FC Kaiserslautern, Bayer Leverkusen en AB. Bij Kopenhagen liep zijn contract nog één jaar door. De nieuwe spits van Feyenoord heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2021. Hij gaat in De Kuip spelen met rugnummer 9.

"Hij is een balvaardige en tegelijk fysiek sterke aanvaller, die niet alleen scorend vermogen heeft, maar ook de kwaliteiten om de ploeg beter de laten voetballen", jubelt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite. "We volgen Nicolai al langere tijd en zijn ervan overtuigd dat hij een echte versterking voor ons is."

Jorgensen kon volgens Van Geel naar meer clubs. "Maar hij kiest er heel bewust voor om zich in de Nederlandse competitie bij Feyenoord verder te ontwikkelen en gaat bij ons de concurrentie aan om de spitspositie."

De 1.90 meter lange Jorgensen was afgelopen seizoen in dienst van Kopenhagen goed voor vijftien doelpunten in 31 competitiewedstrijden. Ook gaf hij zeven assists. De spits is verder zestienvoudig international van Denemarken. In die interlands was hij drie keer trefzeker.